Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Evet, yağlı boya tabloları, sadece kendim tarafından %100 el işçiliği ve yine %100 yağlı boya kullanarak yapıyorum.

İçeriğinde yağlı boya haricinde her hangi bir madde bulunmamaktadır. Bu sebeple bir tablonun esere dönüştürülmesi aylarca sürebilmektedir.

Tuval yağlı boya tablo yapmak için kullanılan yüzeye denir. Ahşap şase üzerine gerilerek yüzeyine yağlı boya tablo yapılır. Şasinin kalınlığı tablo boyutu ile doğru orantılı incelir yada kalınlaşır. Şase üzerine gerilmiş tuvalin boyamada yapışmaması ve şase izinin tuvale yansımaması için özel bir şase kullanılmaktadır.

Tuvali, şasinin arkasına çevirecek büyüklükte kesip zımba ile çakarak gerdirilir. Çakma sırasında ağzı geniş germe pensesi ile germe işlemi yapılır. Gerilmiş tuvallerde ve yapımı bitmiş resimlerde herhangi bir nedenle bollaşma olursa, tuvalin arka yüzeyini ıslak bir fırça, sünger yada püskürtme sistemi ile nemlendirerek kurumaya bırakmak ve bu işlemi birkaç kez tekrarlamak bollaşmayı giderebilir.

Avrupa standartlarında birinci sınıf tuval kullanmaktayım. Tuvaller, erken çürümeye, kurtlanmalara karşı korunması sağlanmış %100 pamuklu ürünlerdir.

Bezir yağı ve toz boyaların karışımı ile yapılmış boyalara yağlı boya denir. Bu karışıma değişik maddeler ilave edilerek boyanın kalitesi arttırılabilir.

Yağlı boyanın kalitesini belirleyen ana unsurlar boyanın renginin solmaması ve kuruduktan sonrada çatlamamasıdır. Bu yüzden Avrupa standartlarında boya kullanmaktayım, böylece tabloda ömür boyu solma veya çatlamanın önüne geçebiliyorum.

Evet, yağlı boya tabloları tozdan, kirden, nikotin lekelerinden, UV- ışınlarından, havadaki zararlı maddelerden, iklim şartlarından korumak için verniklemek gerekir.

Toz ve kir zamanla üst yüzeye tutunarak, resmi temizlenmesi imkansız hale getirebilir. Oysa verniklenmiş resim çok kirlenmiş olsa bile vernik bir kaç teknik işlemle kaldırılır ve resim yeniden verniklenerek ilk günkü görünümünü kazanır. Ayrıca verniklenmiş resmin her tarafı eşit parlak bir görüntü kazanır.

Tablo üzerinde eğer vernik varsa çok fazla kirlenme olmaz. Dolayısıyla toz alma bezleri ile tozunu alabilirsiniz. 5-6 sene gibi uzun yıllar aynı mekanda el değmeden duran tabloların üzerine yapışmış bir is katmanı olabilir. O zaman vernikli yada verniksiz olsun fark etmez yağlı boya tabloların yüzeyi ıslatılmış nemli bir bez ile silinebilir, bu durum yağlı boyaya zarar vermez.

En iyi temizleme yöntemlerinden biride hava püskürterek yapılan temizlemedir.

Deterjan v.b. kimyasal madde kullanmak tablonun yüzeyini kazır, zarar verir.

Ucuz ve kalitesiz ağaçlardan imal edilen şaseler bir süre sonra, hava şartlarından, nemden, rutubetten etkilenir ve bozulmalar başlar.

Kullanmış olduğum şaseler, 3x4 ve 2x4 cm kalınlığında 1. sınıf ağaçlardan kurutulmuş ve fırınlanarak üretilmektedir. Dönme, eğilme, çatlama, yapmaz. Uzun yıllar kalitesini bozmadan güvenle ilk günki gibi duvarlarınızda kalırlar.

Tablonun oranına göre arka tarafında bir veya iki pullu özel beton çivi kullanılması gerekiyor.

Tablonun arkasında hazır bulunan asma aparatının ölçülerini denk getirecek şekilde, çivileri uygun gördüğünüz duvarınıza kolaylıkla çaktıktan sonra tablonuzu bizden aldığınız gibi duvara asabilirsiniz. Size sadece bir adet çekiç lazım olup başka ekstra hiç bir malzemeye ihtiyacınız olmayacaktır.

X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhatsApp Destek

Atatürk Yağlı Boya Tabloları

ataturk

yagli boya

tablo

resim

sergi

ATATÜRK YAĞLI BOYA TABLOLARI

yağlı boya manzara tablolar

ünlü ressamların yağlı boya tabloları

modern yağlı boya tablolar

yağlı boya tuval

yagli boya tablolar



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi